петак, 13. јун 2014.

Prenos košnica tokom zime, i hladnog i vlažnog vremena

Premeštanje, prenošenje i transport košnica uvek predstavlja rizik od oštećenja ili potpunog gubitka košnice i zato je prenos košnice najbolje vršiti pozdanim alatom kao što je nosiljka za košnice.


Kako biste dodatno smanjili rizik od pada i isklizavanja košnice prilikom utovara i istovara i ručnog prenosa košnice sa jednog mesta na drugo, pored nosiljke za košnice od kvalitetnog materijala (čelik, pocinkovani čelik, itd) važno je da sama nosiljka bude opremljena dodatno: ručkama i navlakama (podloškama).

Gumene ručke će obezbediti kvalitetan stisak šake, a podloške će sprečiti proklizavanje košnice. Najveća opasnost od ispadanja i oštećenja košnice u toku transporta nosiljkom za košnice javlja se tokom vlažnog i hladnog vremena, kada led, voda i vlaga mogu da umanje trenje između zida košnice i same nosiljke za košnicu.

Zato je važno imati "zdrave", kvalitetne, očuvane podloške (navlake) na samoj nosiljci za košnice na mestima gde košnica prianja na konstrukciju nosiljke.


Stare i polovne gumene drške i podloške nosiljki za košnice predstavljaju veliki rizik za bezbedan prenos košnice. Ne samo da može doći do njihovog "opuštanja" i rotacije oko čelične konstrukcije na kojoj stoje, već, ako su stare i krte (usled dugotrajnog izlaganja sunčevom UV zračenju), mogu pući u toku nošenja zbog čega može doći do pada i oštećenja košnice.



Foto: anatomska gumena ručka za nosače za košnice.


Foto: gumene podloške (navlake) na nosiljkama za košnice moraju biti "zdrave" kako bi svako premeštanje i transport košnica bili bezbedni.

Нема коментара:

Постави коментар